3 handige apps voor een georganiseerder leven

Hoe ga jij om met de continue stroom van meldingsgeluidjes van alle apps op je smartphone en laptop? De stortvloed aan informatie en prikkels die tegenwoordig op dagelijkse basis op ons afkomt is gigantisch en overheersend. Het leidt je af van belangrijke bezigheden en zorgt voor verminderde concentratie. En dat zorgt voor chaos. Maar hoe kun je nou diverse apps inzetten om meer orde en organisatie op jouw apparaten en in jouw leven te realiseren?

Apps voor organisatie en orde

Je telefoon heeft er door de jaren heen steeds meer functies bijgekregen. Zo dient het apparaat al lang niet meer alleen om te bellen en berichtjes te versturen, maar word je van allerlei ontwikkelingen op de hoogte gehouden dankzij jouw smartphone. Prikkels van appsDenk aan je tweewekelijkse reminder voor je lesje BodyPump in de sportschool, belangrijke agendapunten voor de komende afdelingsvergadering, aanbiedingen van jouw favoriete winkels, nieuwsalerts, filemeldingen, variërende Netflix suggesties enz. Het is haast te veel om bij te houden.

Gelukkig zijn er ook een hoop handige apps op de markt gekomen om die informatiestromen te organiseren en overzichtelijk te houden én voor meer rust kunnen zorgen in jouw dagelijkse leven. Ik ga hieronder drie van die apps met je delen die ik erg handig, gemakkelijk, leuk en overzichtelijk in gebruik vind.

Google Keep

De eerste in mijn lijstje is Google Keep. Google bedacht een superhandige app voor al je notities en to-do lijsten. post-its appsAls je deze app gaat gebruiken word je zeker niet teleurgesteld. Google Keep is niet alleen een handig hulpmiddel voor het maken van lijsten, maar ook om allerlei andere notities in op te slaan: vink items af, voeg relevante afbeeldingen toe, geef ieder lijstje een toffe kleur en link je app aan je Google-Account zodat je ook gebruik kunt maken van de altijd gesynchroniseerde desktopversie. Werk je samen aan een project? Voeg dan met één druk op de knop andere bijdragers toe zodat jullie allebei toegang hebben tot de gedeelde notitie. Ook kun je in Google Keep herinneringen instellen en via de spraakfuncties je notities op de lijst toevoegen.

Stocard

Ben jij op zoek naar een doeltreffend alternatief voor al jouw pasjes in je portemonnee? Ik heb de gouden tip voor jou! Je kent het wel, bij iedere winkel waar je regelmatig komt heb je weer een loyaliteitsprogramma waarbij je een pasje krijgt om punten te sparen of korting te krijgen op geselecteerde producten. Een leuk principe, maar toch zorgde het al jarenlang voor veel ergernis bij mij.full wallet apps Ik liep rond met twee portemonnees en kon vaak pasjes niet vinden op het moment dat ik bij de kassa stond. Gelukkig was dit in één klap voorbij toen ik Stocard ontdekte. Met deze app voeg je heel simpel je pasjes op je telefoon toe door de barcode van ieder pasje te scannen. Staat er geen barcode op een pasje? Voer dan handmatig het nummer in! Je kunt honderden winkelpasjes toevoegen die bij de kassa gescand kunnen worden en je extra ‘pasjesportemonnee’ thuislaten als je gaat shoppen.

Mapstr

Apps als Google Maps of Kaarten van Apple helpen je van A naar B navigeren. Ook kun je met deze apps gemakkelijk winkels, restaurants, bedrijven of pinautomaten vinden. Hands world appsMaar hoe zorg je nou dat je al jouw eigen favoriete adresjes bewaart? Dat kan met Mapstr. Deze app bestaat uit een succesvolle combinatie van plattegronden en een adresboek, waarmee je zelf een lijstje met al je favoriete hotspots wereldwijd kunt samenstellen. Voeg foto’s en beschrijvingen toe aan je locaties en deel deze met vrienden. Met Mapstr vind je altijd weer dat ene leuke winkeltje of je favoriete restaurantje terug.

Een kleine greep uit alle mogelijkheden

De bovenstaande apps zijn mijn drie favorieten die bijdragen aan rust op mijn telefoon en in mijn hoofd. Natuurlijk is dit slechts een kleine greep uit het totale aanbod van duizenden apps die beschikbaar zijn. Je kunt nog talloze andere handige apps toevoegen om meer orde te creëren in de stroom van informatie, taken en berichten die je dagelijks te verwerken krijgt. Misschien heb jij nog wel goede suggesties. Laat het mij dan zeker weten! Welke apps zorgen bij jou voor een georganiseerder leven?

 

 

Britt

No Comments

Post a Comment