De uitdaging van het ondernemen

“Stap uit je comfortzone, Britt!” Met deze woorden heb ik mijzelf de laatste maanden vaak streng moeten toespreken. Sinds de officiële start van Bureau Britt begin dit jaar, ben ik als startend zelfstandig ondernemer al verschillende beren op de weg tegen gekomen die ik stuk voor stuk (de één wat gemakkelijker dan de ander) heb moeten overwinnen.

Do what makes you happy (uitdaging)Mijn overtuiging is dat het vergroten van je comfortzone zorgt dat je als ondernemer blijft ontdekken en groeien en dat je moet geloven in je eigen diensten, sterkten en kracht. Ook moet je vooral doen waar jij gelukkig van wordt! Deze ontdekkingsreis begon voor mij met het maken van mijn eigen logo, website (www.bureaubritt.nl) en visitekaartjes, het bepalen van mijn prijzen en voorwaarden, het opzetten van een administratie, het verwoorden van mijn eigen Elevator Pitch en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een paar weken geleden voelde ik dat ik weer klaar was voor een volgend avontuur, waarmee ik weer een stap buiten mijn comfortzone zet.

 

Bureau Britt Blog

Dream, Believe, Create, Succeed! (uitdaging)

Omdat ik alles uit mijn ondernemerschap wil halen en mijzelf en mijn bedrijf op de best mogelijke manier in de markt wil zetten, denk ik er al langer over na om te gaan bloggen. Ik ben er als afgestudeerd journalist natuurlijk niet geheel onbekend mee, maar heb toch nog aardig wat tijd genomen om mij voor te bereiden op het technische vlak en mij goed in te lezen. Hierbij kwam ik veel tips, adviezen, ervaringen en veelgenoemde do’s en don’ts tegen. Ik heb zelfs een heel inspirerend seminar bijgewoond van blogger en vlogger Suzanne van Schaik waarin zij veel goede raad en haar persoonlijke ervaringen heeft gedeeld over vloggen en bloggen. En nu, na alle overdenkingen en gesterkt door alle voorbereidingen, heb ik dan toch eindelijk de knoop doorgehakt en publiceer ik hierbij mijn allereerste Bureau Britt Blog (klinkt goed toch ;-)?). Op naar de volgende stap!

Voor welke uitdaging of voor welk te bereiken doel heb jij recentelijk uit je comfortzone moeten stappen? En hoe pakte jij dat aan? Ik ben benieuwd!

Britt

No Comments

Post a Comment