Delete your account

Afgelopen maanden komt Facebook steeds vaker negatief in het nieuws. Jaren geleden begon het met af en toe een artikel of item over een misstap van Facebook. Maar inmiddels volgen de schandalen elkaar in een razend tempo op: misbruik van persoonlijke gegevens, stiekeme experimenten, onjuiste adverteerdersstatistieken en berichten die zonder toestemming openbaar gemaakt worden. De lijst groeit nog steeds…

Ik had zelf al langere tijd twijfels over de integriteit en veiligheid van gegevens op Facebook en dacht er al een aantal maanden aan om mijn account op te zeggen. Vanwege mijn line of business en de link die mijn werkzaamheden hebben met social media, hield ik mijn persoonlijke- en bedrijfspagina toch maar aan. Maar toch bleef het idee om mijn account op te zeggen mij bezighouden.


Schandalen

Na de openbaring van de recente schandalen betreffende de gestolen data van miljoenen mensen door Cambridge Analytica en een vergelijkbare situatie bij het bedrijf CubeYou, én door de laatste uitzending van ‘Zondag met Lubach’ was het voor mij overduidelijk: ik wil niet dat mijn gegevens worden misbruikt! Vandaar dat ik vanmiddag mijn Facebook account zonder twijfel heb opgezegd.

Ik heb verschillende berichten gelezen over hoe bevrijdend het voelt en hoeveel tijd je ineens overhoudt door niet meer druk te zijn met je tijdlijn en nieuwsoverzicht. En dat je daarnaast veel minder met je telefoon bezig bent. Voor mij is dat natuurlijk nu nog niet te meten, maar ik merk wel dat het goed voelt om geen Facebook meer te hebben.


Klantcontact

Natuurlijk wil ik nog wel voldoende bereikbaar zijn voor klanten en andere connecties, dat kan dan ook via LinkedIn en Instagram. Ondanks dat Instagram eigendom is van Facebook, vind ik de sfeer en de manier van posten op het platform veel prettiger en fijner. Bovendien bevalt het huidige privacy beleid van Instagram mij een stuk beter dan dat van Facebook. Bovendien ben ik via mijn website natuurlijk ook goed te bereiken.

Opzeggen van Facebook


Opzeggen: wel of niet?

Wil je zelf misschien je Facebookpagina opzeggen, maar twijfel je nog? Je kunt je pagina ook deactiveren, zodat het nog niet gelijk definitief is, dat kan via de instellingen van je account. En als je je account wel definitief opzegt kan dat via deze weg. Maar zelfs deze wijze is niet zo definitief als het klinkt want binnen twee weken kun je jouw pagina terugzetten door gewoon op Facebook in te loggen met je gegevens. Voor mij dat in ieder geval niet nodig, want mijn keuze is definitief.

Vind je het leuk om in contact te blijven? Stuur me een mailtje, connect op LinkedIn of volg me op Instagram!

Britt

No Comments

Post a Comment