Haal alles uit je sterrenbeeld!

Ik stond in een boekenwinkel in Arnhem en ik moet een jaar of 19 zijn geweest. Niet op zoek naar iets specifieks maar ik wilde gewoon een interessant, nieuw boek scoren. Mijn ogen gleden langs de dikke, houten boekenplanken en toen sprong het boek er voor mij meteen uit: Haal het beste uit uzelf! Leeuw.

Sterrenbeeld Leeuw

Deze aantrekkingskracht kwam in de eerste plaats niet per se omdat ik op dat moment zo bezig was met astrologie en sterrenbeelden, maar meer door mijn brede interesse. Ik pakte het boek van de plank, liep naar de kassa en rekende het af. Het bleek een leuk, laagdrempelig en gemakkelijk te lezen boek te zijn met veel herkenbare punten en bruikbare tips voor mensen met het sterrenbeeld Leeuw.


Westerse astrologie en sterrenbeelden

Iemand heeft vast weleens een opmerking tegen je gemaakt over je karakter of gedrag in relatie tot je sterrenbeeld, zoals: ‘Zoals je nu reageert is typisch iets voor een Steenbok!’. Ook heb je vast weleens je eigen horoscoop gecheckt in een blad of krantje, omdat je toch wel een beetje nieuwsgierig bent naar wat er gezegd wordt.
Maar wat is astrologie nou eigenlijk? Ik zal hieronder beknopt uitleggen wat astrologie betekent.

Astro staat voor ‘sterren’ en logie betekent ‘logica’. Dus letterlijk vertaald zegt deze woordcombinatie iets over de invloed van de sterren op de mens en de oorzaak en het logische gevolg hiervan. Astrologen zijn ervan overtuigd dat sterren en planeten een sterke invloed hebben op mens en dier en dat wij hierdoor beïnvloed worden in ons dagelijks leven.
Je kunt dus veel aan de sterrenstand aflezen. Op het exacte moment van je geboorte hebben de sterren een bepaalde ‘unieke’ stand. Deze betreffende sterrenstand heeft sterke invloed op jouw karakter en levensloop.
Door jarenlange studies en onderzoeken zijn astrologen erachter gekomen dat specifieke karaktereigenschappen te linken zijn aan bepaalde sterrenbeelden.

Een astroloog gebruikt de horoscoop als soort van instrument om te vertellen wie je bent, hoe je in het leven staat en hoe jij je op dat moment voelt. De zon is een belangrijke factor in het bepalen van je sterrenbeeld. Het is namelijk zo dat de zon op het moment van jouw geboorte in een bepaald sterrenteken staat en daarmee jouw sterrenbeeld bepaalt. Maar er zijn nog meer factoren die van belang zijn voor jouw horoscoop. Daarover kun je veel lezen op het internet. Ik ga er nu verder op in wat je sterrenbeeld voor invloed en effecten heeft op jouw carrière.


Werken met je sterrenbeeld

Je sterrenbeeld en persoonlijkheid zijn dus sterk met elkaar verbonden. Het is interessant, leerzaam en ook zeker raadzaam om je in jouw sterrenbeeld te verdiepen, om zo beter je sterke- en verbeterpunten te leren kennen en je talenten optimaal te benutten. Deze kennis kun je dan weer gebruiken bij studies, banen en zelfs bij (liefdes)relaties.

Boekje Teresa Moorey - Haal het beste uit uzelf! Leeuw

Als ik in mijn boek kijk naar wat er gezegd wordt over ‘de Leeuw als zelfstandige’, lees ik dat de Leeuw geknipt is hun eigen zaak te leiden of freelance te werken en dat de meeste Leeuwen vroeg of laat de mogelijkheid overwegen voor zichzelf te gaan werken (komt dat even goed uit ;-)). Er worden wel een paar punten genoemd om in gedachten te houden. Zo wordt benoemd dat het onwaarschijnlijk is dat de Leeuw, als ‘geboren leider’, alleen kan werken. En dat er vroeg of laat behoefte komt aan samenwerking met anderen of aan mensen die voor je werken. Ook wordt er gezegd dat de meeste Leeuwen moeten opletten dat ze goed met geld en voorschriften omgaan. Dit betekent dus oppassen met het aangaan van leningen en dure werkpanden. Ook is het inschakelen van een boekhouder aan te raden voor de gemiddelde Leeuw, zodat er geen belastingproblemen ontstaan. Verder hebben Leeuwen behoefte aan wat prestige en waardering, een goede werkomgeving, vooruitzichten en aan voldoende mogelijkheden om creativiteit te uiten.

Na het lezen van deze informatie ben ik gelukkig niet bang geworden voor die waarschuwingen omdat ik altijd wel goed nadenk over keuzes en realistisch ingesteld ben. Maar ik zal er zeker mijn voordeel uit halen door een paar van deze punten in gedachten houden bij het maken van belangrijke beslissingen. Het belangrijkste voor mij is dat je altijd dichtbij je gevoel blijft!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat jouw sterrenbeeld mogelijk over je te vertellen heeft en wat belangrijke punten zijn voor je leven, zowel privé als zakelijk? Er is op internet genoeg informatie over te vinden, maar ook zijn er tal van leuke, interessante boeken over het onderwerp verkrijgbaar. Een leuke aanrader zijn de sterrenbeeldboekjes van Jack F. Chandu: Uw horoscoop in beeld. Toegankelijk en informatief!

Britt

No Comments

Post a Comment