Stap over die drempel en start met offline netwerken!

Ik zal je in deze blog niet gaan vervelen met het nut en het positieve effect van netwerken, want daar heb je als ondernemer ongetwijfeld al genoeg artikelen, blogs en posts over gelezen. Wat ik je wel ga vertellen is dat er als (startend) ondernemer eigenlijk geen excuus is om geen tijd in netwerken te steken of om het uit te stellen. That’s right!

Twijfel jij aan jezelf of jouw onderneming, denk jij dat je niets waardevols toe te voegen hebt in een netwerkgesprek of voelt het heerlijk comfortabel en vertrouwd aan om veilig achter je laptop of telefoon uitsluitend online te netwerken? Dan is het juist belangrijk om buiten je comfortzone te stappen en offline te gaan netwerken!

Offline versus online netwerken

Voor mij voelde het als startend ondernemer de afgelopen twee jaar goed en veilig om vooral veel tijd aan online netwerken te besteden. Natuurlijk ben ik in deze periode ook wel eens naar een georganiseerde ondernemersdag, diverse seminars en naar netwerklunches geweest, maar die keren zijn sowieso op één hand en met een beetje geluk op twee handen te tellen. Dus daar valt voor mij nog een hoop winst in te behalen!Netwerkgesprek

Nog steeds ben ik van mening dat het belangrijk is om je unieke boodschap online uit te dragen en je kennis te delen op social media en zo je cirkel te vergroten. Maar het bezoeken van netwerkenbijeenkomsten -borrels, -lunches en open coffee’s versterken juist het effect van al je inspanningen om jouw merk uit te dragen. Want er gaat toch niets boven face-to-face contact. Met dit inzicht ga ik het in 2019 heel anders doen dan de voorgaande jaren, heb ik vorige week vrijdag besloten!

Wat heb je te verliezen?

Wat er vorige week vrijdag gebeurde? Ik ben voor het eerst naar de maandelijkse Open Coffee van JANS’ in Arnhem geweest. Een gezellige, laagdrempelige en vrijblijvende bijeenkomst van 10u tot 12u waar allerlei verschillende ondernemers op afkomen. Ik had vrij spontaan besloten om te gaan, na een kort onderzoek naar de diverse netwerkbijeenkomsten in de regio. Daarbij kwam ik overigens ook een hoop netwerkplatforms tegen met hoge jaarlijkse kosten en uiteenlopende voorwaarden. Dat soort verplichtingen zijn niet zo aan mij besteed.

De Open Coffee van JANS’ is anders. Om te beginnen hoef je al geen entreegeld te betalen. Met een wisselende opkomst en diverse activiteiten heb je iedere maand de mogelijkheid om nieuwe ondernemers te leren kennen, te praten over mogelijke samenwerkingen, advies te vragen aan vakgenoten en meer. En dat onder het genot van een heerlijke kop koffie (of thee). Zo hoorde ik tijdens de bijeenkomst dat de Open Coffee van vorige maand compleet in het teken stond van zakelijk speeddaten, een doeltreffende manier om kort maar krachtig te vertellen wie jij bent en wat je doet. Die verschillende formats zorgen voor een fijne afwisseling.

De kracht van herhaling

Ik heb de Open Coffee van 1 maart als een relaxte en interessante ochtend ervaren, waarbij ik diverse ondernemers heb ontmoet, over mijn bedrijf en over ondernemen in het algemeen heb kunnen praten, nieuwe dingen heb geleerd en ervaringen heb kunnen uitwisselen. Zoals de naam al zegt is de sfeer erg open en ook de toegang is gratis. Twee mooie redenen om het een keer te proberen ;-).Visitekaartjes

Natuurlijk weet ik dat een blauwe maandag aan netwerken besteden geen wereld van verschil zal maken. Daarom staat het bij mij op de planning om volgende maand weer te gaan. Ook sta ik open voor andere netwerkbijeenkomsten en kijk ik er naar uit om allerlei andere ondernemers te ontmoeten!

Wil jij deze manier van netwerken ook een kans geven? Dan biedt de Open Coffee van JANS’ een aantrekkelijke mogelijkheid om nieuwe connecties te leggen met andere ondernemers. Om nu alvast een nieuwe stap te zetten in de goede richting, lijkt het mij leuk om met je te connecten via LinkedIn! Mijn virtuele deur staat voor je open en wie weet zie ik jou binnenkort bij JANS’ in Arnhem!

Britt

1 Comment

Post a Comment